Afhankelijk van uw aandoening en persoonlijke hulpvraag zijn er verschillende behandelmogelijkheden.
Klinische revalidatie
Het kan zijn dat u in De Hoogstraat verblijft om aan uw herstel te werken. De Hoogstraat heeft moderne één- en tweepersoons kamers die ingericht zijn met alle noodzakelijke voorzieningen. Het is ook mogelijk dat er een heropname plaatsvindt, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe hulpvraag heeft, die niet poliklinisch behandeld kan worden. Ook in deze situaties verblijft u bij ons op de klinische afdeling.
Poliklinische revalidatie
U kunt ook bij ons terecht wanneer u poliklinische behandeling nodig heeft. Deze behandeling vindt meestal een aantal keer per week plaats in De Hoogstraat. Het kan zowel gaan om poliklinische behandeling voor een combinatie van vragen of wanneer u een specialistische hulpvraag heeft.
Specialistische behandelingen
Indien u te maken heeft met specifieke problematiek als gevolg van een aandoening, heeft De Hoogstraat specialistische teams die u kunnen adviseren. Zij helpen u bijvoorbeeld bij problemen met het zitten in een rolstoel, lopen of als u moeite heeft met spreken na een beroerte (CVA). Om gebruik te kunnen maken van deze kortdurende adviesbehandelingen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of (revalidatie-)arts waar u onder behandeling bent.
Ziekenhuisrevalidatie
U kunt voor een behandeling ook bij het ziekenhuis terecht. Onze revalidatieartsen houden een poliklinisch spreekuur revalidatiegeneeskunde in het Diakonessenhuis locatie Utrecht, Zeist en Doorn. De revalidatiegeneeskundige zorg vindt zo dicht mogelijk bij de eigen woonomgeving plaats. Wanneer u een meer specialistische behandeling nodig heeft, wordt u verwezen naar het revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.
Zorg na uw revalidatiebehandeling
Wanneer uw revalidatie behandeling is afgelopen, vinden wij het belangrijk om u te blijven ondersteunen. Wanneer het nodig is, bieden wij een jaarlijks controlebezoek met uw revalidatiearts aan. Wilt u graag (aangepast) sporten na uw revalidatie? De Hoogstraat Sport biedt een gevarieerd sportprogramma en sportadvies op maat aan. Wekelijks brengt De Hoogstraat Sport 400 mensen in beweging.
Wat neemt u mee als u wordt opgenomen?
- Identificatiebewijs met uw BSN-nummer (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument)
- Verzekeringsbewijs
- De medicijnen die u gebruikt
- Gewone kleding voor overdag
- Makkelijk zittende kleding voor tijdens de therapie, bijvoorbeeld een joggingbroek en T-shirt
- Stevige schoenen met een stroeve zool (liefst veterschoenen). We raden u af om sloffen te gebruiken vanwege het gevaar van uitglijden.
- Ondergoed, pyjama en badjas
- Toiletspullen
- Slippers die nat mogen worden (voor bij het douchen en bij het zwembad)
- Zwemkleding
- Wekker
- Mobiele telefoon (gebruik van mobiele telefoons is toegestaan behalve tijdens de therapie en tijdens de maaltijden)
- Iets om te lezen
- Koptelefoon voor radio/tv
We adviseren u om waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten in verband met kans op diefstal. De Hoogstraat is niet aansprakelijk voor diefstal.