Leander kon aan de slag bij De Hoogstraat via een subsidieregeling om medewerkers uit de horeca die tijdelijk niets te doen hadden te laten werken in de zorg of andere plekken waar handen tekort schoten. Hans Wognum, mede-eigenaar van The Mondial, pakte deze kans met beide handen aan. “Ten tijde van corona werd het spannend. Je wilt je personeel toch zoveel mogelijk zekerheid op werk bieden. Na het doen van allerlei onderhoudsklussen was het werk op de golfbaan echt gedaan. Ik was blij met de uitleenmogelijkheid.” De Hoogstraat had juist behoefte aan extra handen in verband met uitvallen van personeel door corona, dus pakten beide organisaties deze kans beet.
Een lichtpuntje op hun dag
Leander: “Ik kwam in een hele andere wereld terecht. Je weet niet wat je kan verwachten als je nog nooit iets met revalideren te maken hebt gehad. Al snel kreeg ik een band met de revalidanten en De Hoogstraat-collega’s. Ik hielp dagelijks bij het uitdelen van de maaltijden en ik ondersteunde de mensen bij het eten. Het lijkt zo simpel, een broodje smeren, maar soms een hele uitdaging heb ik gezien. Wát een verschil met mijn dagelijkse praktijk op de golfbaan”, vertelt Leander enthousiast.
“Ik besef nu hoe kwetsbaar wij eigenlijk zijn. Er gaat heel veel goed, maar een ongeluk met blijvende consequenties zit in een klein hoekje. En dan lig je zomaar in De Hoogstraat en moet je werken aan je ‘nieuwe leven’. Ik vond het bijzonder dat ik dan door een praatje en door een extra beetje zorg rondom het eten, dat is immers mijn passie, toch een lichtpuntje kon brengen op hun dag. Je ziet de mensen tijdens hun revalidatie zo veranderen. Van het proces van accepteren dat je leven er heel anders uit gaat zien tot behoorlijke zelfredzaamheid als ze weer naar huis gaan.”